Kijevas kūka, kas tika izgudrota 1965. gadā, kļuva par īstu hitu un tiek gatavota vēl šodien.
Šodien veikalu plauktos var atrast desmitiem šī deserta šķirņu. Un jūs varat mēģināt to pagatavot mājās.
Sastāvdaļas kūkas kārtām
8 olu baltumi
360 g cukurs
200 h grauzdēti lazdu rieksti – 200 g (var izmantot arī Indijas riekstus un valriekstus);
2,5 ēdamkarotes kukurūzas ciete
2,5 ēdamkarotes milti
Sastāvdaļas šarlotes krēmam
6 olu dzeltenumi
150 g pūdercukurs
200 g sviests
1 glāze piens
2-3 ēdamkarotes kakao
Vanilīns pēc garšas
Sastāvdaļas sviesta krēmam
1/2 paciņa (100 g) sviests
200 g kondensētais piens
Kūkas pagatavošanas gaita
Ieteicams izmantot metāla trauku olu baltumu saputošanai, lai pagatavotu kūkas kārtas. Trauks ir rūpīgi jāizmazgā un jāizslauka, tas pats attiecas arī uz miksera slotiņām. Lai no trauku virsmas noņemtu liekos taukus, tos noslauka ar citrona sulu.
No norādīto sastāvdaļu daudzuma jāsagatavo divas kūkas pamatkārtas, tāpēc visas sastāvdaļas sadala divās daļās. Iepriekš grauzdētus lazdu riekstus (vai citus riekstus pēc savas izvēles) sasmalcina blendera bļodā. Sasmalcinātajiem riekstiem jāpievieno kukurūzas ciete un kviešu milti.
Ar mikseri sakuļ 4 olu baltumus līdz veidojas biezas un stingras putas. Pakāpeniski pievienojot pusi cukura. Pievieno pusi riekstu maisījuma saputotajiem baltumiem un viegli samaisa ar lāpstiņu kustībā no augšas uz leju. Uz pergamenta papīra ar zīmuli uzzīmējiet tāda diametra apli, kādu vēlaties, lai veidojas kūka.
Turpinājumu lasiet nākamajā lapā!
Tevi noteikti interesēs
- Aktrise Regīna Devīte pēc daudziem gadiem atklāj, ko patiesībā domā par Zentiņas lomu seriālā “UgunsGrēks”by Laura Blūma
- Janvāris vai pavasaris? Meteorologi ziņo, ka dažviet Latvijā sasniegta pavasarim raksturīga gaisa temperatūraby Laura Blūma
- Kuras puķes var droši stādīt janvārī dārzā, ja ziema ir siltaby Anete Vītola